Gene Haas: ‘Ik ben niet in de F1 gekomen om te verkopen’

Gene Haas / Gettyimages

Recent zijn er geruchten geweest dat het Formule 1-team van Haas verkocht zou kunnen worden.

Dit heeft teambaas Gene Haas nu doen reageren.

Gene Haas heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om zijn Formule 1-team te verkopen.

Hij maakt duidelijk dat zijn keuze om betrokken te raken bij de Formule 1 is om ’te racen en competitief te zijn’.

De vele geruchten over een verkoop zijn voornamelijk te wijten aan het feit dat Andretti probeert toe te treden tot de Formule 1.

Tot nu toe is dit moeilijk gebleken, aangezien de andere teams geen 11e team in het veld willen.

Daarom hebben verschillende media geschreven dat een overname van Haas Andretti’s weg naar de Formule 1 zou kunnen zijn. Maar nu heeft Gene Haas de geruchten ontkend dat er een verkoop aan de gang zou zijn.

“Ik ben niet in de F1 gekomen om het team te verkopen,” zegt hij op de officiële website van Haas.

“Ik deed het omdat ik wil racen. Günther had dezelfde kijk hierop. We zijn hier niet om geld uit te betalen. We willen racen en competitief zijn.”

“Als je naar elk team kijkt, dan hebben ze historisch gezien veel goede jaren en veel slechte jaren gehad. Overleven is een van de kenmerken van beter worden.”

“Zolang je kunt overleven, heb je altijd nog een jaar om je waarde te bewijzen. Dit is een grote verandering. Het verliezen van Günther zal het team dwingen zich op andere aspecten te concentreren. Hopelijk komen we er beter uit.”

Dus er lijkt niets op te wijzen dat Haas verkocht wordt. Of een groot genoeg bod Gene Haas van gedachten kan doen veranderen, is echter moeilijk te zeggen. Alle tien de teams zijn de afgelopen jaren namelijk flink in waarde gestegen.”

dinsdag 16 januari

zondag 14 januari