kenneth taylor ajax

Napoli toont interesse in Ajax-speler Kenneth Taylor

Voetbalmei 13, 14:57
Napoli is geïnteresseerd in Kenneth Taylor (21). De club uit Italië heeft recent contact opgenomen met de vertegenwoordigers van de Ajax-middenvelder.
Zijn agent, Guido Albers, houdt de lijnen met Ajax open, maar technisch directeur Alex Kroes heeft aangegeven dat een transfer van Taylor niet ter discussie staat.
Het is begrijpelijk dat Taylor wordt beschouwd als een kernspeler voor het team dat volgend seizoen opnieuw om de titels wil strijden.
Kroes weet dat het belangrijk is om de speler snel te informeren over de plannen voor het komende jaar.
Momenteel is zelfs nog niet bekend wie de nieuwe coach zal zijn, hoewel er gesprekken gaande zijn met Francesco Farioli van OGC Nice.
Als er een overeenkomst wordt bereikt met de Italiaanse coach, moet hij snel met Taylor samenzitten om te overleggen of hij hem ook als een belangrijke speler ziet.
De middenvelder, opgeleid bij Ajax, heeft een contract tot de zomer van 2027 in Amsterdam.
Ondanks zijn jonge leeftijd van 21 jaar heeft hij al 112 wedstrijden gespeeld voor het eerste team van Ajax, waarbij hij negentien doelpunten maakte en vijftien assists leverde. Eerder had ook Atletico Madrid al serieuze interesse in hem.
Na de wedstrijd Ajax-Almere City (3-0) uitte John van ’t Schip zijn bewondering voor Taylor.
"Ik denk dat Kenneth de tweede helft van het seizoen de meeste progressie van alle spelers heeft gemaakt. Hij is veel meer allround geworden, heeft leiderskwaliteiten en gaat voorop in de strijd. Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling.”
Meest gelezen