opstelling oranje ijsland

Opstelling Oranje tegen IJsland bekend: Koeman komt met verrassing

Voetbaljun 10, 17:24
Oranje neemt het maandag op tegen IJsland in de laatste oefenwedstrijd voor het EK 2024. Deze wedstrijd, ook wel de uitzwaaiwedstrijd genoemd, biedt een laatste kans om de basiself te testen voordat het team naar Duitsland vertrekt.

Koeman geeft spelers kans

Bondscoach Ronald Koeman wil alle spelers een kans geven om zich te bewijzen. In de vorige wedstrijd tegen Canada (4-0) kregen verschillende spelers al speeltijd. Micky van de Ven en Jeremie Frimpong, beiden in een nieuwe rol, vielen positief op. Frimpong scoorde zelfs en gaf een assist.

Basisopstelling tegen IJsland

Tegen IJsland zal Koeman een andere opstelling gebruiken. Tijdens een persconferentie hintte hij naar de samenstelling van het team op basis van de hesjes tijdens de training.

Enkele vaste gezichten

Bart Verbruggen en Memphis Depay staan opnieuw in de basis. Verbruggen is al aangewezen als eerste doelman voor het EK en speelt beide oefenwedstrijden. Depay moet wedstrijdfit worden en Koeman hoopt dat hij tegen IJsland een hele wedstrijd kan spelen.
Geen basisplaats voor Weghorst
Wout Weghorst lijkt geen basisplek te hebben tijdens het EK, maar Koeman sluit niets uit. "Speelminuten als pinchhitter zijn mogelijk," zei Koeman. "Maar hij moet zich wel schikken in zijn rol."
Nathan Aké keert terug op de linksbackpositie. Spelers zoals Steven Bergwijn, Donyell Malen en Wout Weghorst, die in de vorige wedstrijd als invallers speelden, hebben nog geen basisplaats gehad. Frenkie de Jong is nog niet fit genoeg om te spelen.
Koeman hoopt dat zijn aanvallers tegen IJsland veel druk zullen zetten en verwacht dat de voorhoede mogelijk weer snel gewisseld moet worden. De wedstrijd tegen IJsland is de laatste kans om te experimenteren voordat het echte werk in Duitsland begint.
Meest gelezen