michael van gerwen luke humphries

Humphries versloeg Van Gerwen en Noppert tijdens de Baltic Sea Darts Open

Dartmei 12, 22:55
Michael van Gerwen werd zondag tijdens de kwartfinale van het Baltic Sea Darts Open uitgeschakeld.
In het Duitse Kiel, op het European Tour-toernooi, verloor de Brabantse darter met 3-6 van Luke Humphries. Humphries versloeg later ook Danny Noppert in de halve finale.
Aanvankelijk leek Van Gerwen op een 0-2 achterstand gezet te worden, echter wist hij een vroege break te voorkomen door een spectaculaire 167-finish. In de vijfde leg maakte Van Gerwen zelf een break, maar Humphries maakte onmiddellijk gelijk.
Daarna liet Van Gerwen kansen liggen om de leiding te nemen, waardoor Humphries effectiever bleek in het benutten van zijn dubbels. Uiteindelijk maakte de wereldkampioen het af met een dart in de dubbel-8.
Deze nederlaag markeert de vierde opeenvolgende keer dat Van Gerwen van Humphries verliest.
Eerder dit jaar werd hij verslagen in twee Premier League wedstrijden en een keer op de European Tour door 'Cool Hand Luke'. In februari had de drievoudig wereldkampioen wel een overwinning behaald tegen de Engelsman in de Premier League.
In de halve finale bleek ook Noppert niet opgewassen tegen Humphries. De Fries verloor met 4-7 van de nummer één van de wereld.
Noppert, die eerder die avond nog een overwinning behaalde tegen de Belg Mike De Decker (6-4), verloor direct zijn eerste leg. Humphries breidde zijn voorsprong snel uit naar 6-2.
Hoewel Noppert zijn achterstand nog wist goed te maken met een break, besliste de Engelsman de match in de elfde leg met een dart in de dubbel-6.
Related Articles
Meest gelezen