gunther steiner

Haas F1: Günther Steiner profiteert van boek, ex-teambaas aangeklaagd

Formule 1mei 13, 14:48
Günther Steiner, ex-teamchef van Haas F1 Team, is in een juridisch conflict beland met het Formule 1-team, volgens een rapport van Autosport.com.
Steiner heeft Haas voor de rechter gesleept omdat hij beweert dat hij nog betalingen tegoed heeft.
Omgekeerd heeft de Amerikaanse renstal ook een rechtszaak tegen Steiner aangespannen. De reden hiervoor is dat Steiner een boek heeft uitgebracht waarin hij, volgens Haas, ongeoorloofd afbeeldingen van het team heeft gebruikt.
Steiner leidde Haas sinds hun debuut in de Formule 1 in 2016. Zijn populariteit nam toe dankzij zijn opvallende verschijningen in de Netflix-serie 'Drive to Survive'.
Aan het einde van vorig jaar werd zijn contract echter niet verlengd, en werd hij vervangen door de Japanner Ayao Komatsu.

Haas heeft voordeel gehaald uit Steiners populariteit

Juridische documenten onthullen dat Haas aanzienlijk heeft geprofiteerd van de populariteit van Steiner, wat heeft bijgedragen aan het aantrekken van fans en sponsors.
Steiner beweert dat hem commissies beloofd waren die hij nooit heeft ontvangen. Verder beschuldigt hij de renstal ervan dat ze na zijn vertrek merchandise blijven verkopen die zijn naam en afbeelding bevatten.
Haas F1 heeft voornamelijk bezwaren tegen het boek 'Surviving to Drive', uitgegeven door Steiner. Het boek zou zonder toestemming verschillende handelsmerken van het team bevatten.
Meest gelezen