jutta leerdam

Jutta Leerdam slaat Team IKO over: 'Als ik het doe, doe ik het goed'

Schaatsenmei 10, 8:51
Jutta Leerdam heeft uiteindelijk besloten om geen contract te tekenen bij Team IKO.
De schaatser uit 's-Gravezande had al een overeenkomst bereikt met het team van de broers Ten Hove, maar heeft op het laatste moment toch besloten zich terug te trekken, zo meldt ze op Instagram.
"Ik heb de afgelopen twee maanden veel getwijfeld, afgewogen en geprobeerd in bepaalde structuren te passen”, verklaart Leerdam.
"Deze week was ik bijna klaar om een keuze te maken. Het lag echt fifty-fifty. Elke optie had zijn eigen voor- en nadelen. Ik vergeleek elke mogelijke weg binnen het schaatsen met een individueel pad. Een pad samen met mensen waarin ik vertrouwen heb, is iets wat ik niet opzij kan zetten.”
"De media”, vervolgt Leerdam, "brachten al dat ik bij Team IKO zou aansluiten. We waren inderdaad dichtbij een overeenkomst. Toch bleek uiteindelijk dat het meer van mij eiste dan wat het mij opleverde. En dat is voor beide partijen oké. Ik dank alle teams waarmee ik gesprekken heb gevoerd en die hebben getracht het werkbaar te maken op hun manier. Een individueel pad volgen is niet altijd plezierig. Het brengt vaak stress met zich mee, het kan soms eenzaam zijn, maar als ik win, dan is het het allemaal waard. Als ik het doe, doe ik het goed.”
Ze heeft besloten om alleen verder te gaan, meldt ze. "Uiteindelijk is deze sporttechnische route voor mij het beste in dit pre-olympische seizoen. Ik wil leren, investeren en terug naar waar ik vandaan kom. Keihard werken en uit m’n comfort-zone. Lukt dat niet, dan heb ik wel mijn gevoel gevolgd en kijk ik als ik hopelijk heel oud mag worden terug op een carrière waar ik trots op ben. En dat is voor mij het meest waardevolle.”
Aan het einde van haar verklaring zegt ze: "Er zijn te veel signalen dat dit is wat ik wil. Dus ik ga het gewoon doen.”
Team IKO's leder, Martin ten Hove, udtalte: 'Dan moet het voor beide partijen echt perfect zijn'.
Team IKO blev informeret om Leerdams beslutning torsdag morgen.
"En daar hebben we alleen maar respect voor. We hebben gesprekken gevoerd over allerlei aspecten, zoals sportief, commercieel en groepsdynamiek. Dan moet het voor beide partijen echt perfect zijn en dat was in deze situatie niet zo”, reageert Martin ten Hove, die Team IKO leidt met zijn broer Erwin.
Het team heeft aangegeven geen vervanger voor Leerdam te zoeken. Ten Hove licht toe:
"Nee, we hebben twaalf sporters en ik denk dat onze opstelling zo prima is. Jutta had een toevoeging kunnen zijn, maar we staan ook zonder haar sterk.”
Related Articles
Meest gelezen