novak djokovic rome italy

Djokovic bezorgd na eliminatie: 'Ik ben getransformeerd sinds het flesincident'

Tennismei 12, 21:20
Novak Djokovic voelt enige bezorgdheid na zijn onverwachte uitschakeling tijdens het Romeinse toernooi.
Twee dagen nadat een waterfles hem op het hoofd trof, werd hij in de derde ronde verslagen door de Chileense speler Alejandro Tabilo.
"Het voelde op de baan alsof een andere speler in mijn schoenen stond", , zei Djokovic. De wereldranglijstaanvoerder gaf aan dat hij scans zal ondergaan om "te zien wat er aan de hand is".
De 36-jarige Djokovic werd vrijdag geraakt door een fles die van de tribune viel na zijn wedstrijd tegen de Fransman Corentin Moutet.
De winnaar van 24 Grand Slams leek nadien in goede conditie en verscheen zaterdag zelfs gekscherend met een helm op voor zijn trainingssessie.
Na zijn verlies tegen Tabilo met 2-6 en 3-6 bleek Djokovic vrijdagavond toch te kampen met hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. "De training was anders", blikte hij terug. "Ik voelde niets, maar ik voelde me ook niet hetzelfde."
"Vandaag onder grote druk was het behoorlijk slecht. Niet qua pijn, maar qua balans. Gewoon geen coördinatie. Een compleet andere speler dan twee dagen geleden."
Voorafgaand aan Roland Garros zal Djokovic medisch onderzocht worden. De Serviër, die het Grand Slam-toernooi in Parijs vorig jaar won en ook in 2016 en 2021 de titel pakte, bereidt zich voor op de start op 26 mei.
Meest gelezen