psv spelers

PSV kan niet winnen van Fortuna Sittard en ziet recordpoging mislukken na feestweek

Voetbalmei 12, 19:37
PSV liet twee punten achter bij Fortuna Sittard.
De regerende kampioenen speelden 1-1 in Sittard en verloren daarmee de kans om het Ajax-record uit het seizoen 1971/72 te evenaren.
Voor de wedstrijd in Sittard vormden de spelers van het thuisteam een erehaag voor de pas gekroonde landskampioen. Luuk de Jong ontving ook een bos bloemen.
In de 27ste minuut opende Inigo Cordoba de score voor Fortuna op assist van Kristoffer Peterson.
Het doelpunt droegen ze op aan Kaj Sierhuis. De 26-jarige spits van Fortuna had vorige week een ernstige knieblessure opgelopen.
Jerdy Schouten tekende in de 72ste minuut voor de gelijkmaker uit een hoekschop van Joey Veerman, die tijdens de rust Ismael Saibari verving. Dit doelpunt zorgde ervoor dat PSV toch een mijlpaal bereikte.
Nog nooit eerder scoorde een team in 33 opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden. PSV heeft de kans om dit record verder te verbeteren als ze in de laatste speelronde thuis tegen RKC weer scoren.
Dit seizoen had PSV de kans om het recordaantal punten van Ajax uit het seizoen 1971/72 te evenaren.
Destijds behaalde Ajax met de huidige puntentelling na 30 overwinningen, drie gelijke spelen en één verliespartij 93 punten en een doelsaldo van 84.
Om dit record te evenaren, moest PSV de laatste twee wedstrijden van speelronde 33 en 34 winnen.
Na het gelijkspel in Sittard heeft PSV met nog één wedstrijd te gaan 88 punten verzameld, waardoor het maximale puntenaantal dit seizoen op 91 kan uitkomen. Het doelsaldo van PSV is echter beter dan dat van Ajax destijds, met een score van 88.
Luuk de Jong, die vanaf de aftrap voor PSV speelde, slaagde er niet in om te scoren en kon daardoor niet opklimmen in de topscorerslijst.
Evenmin wist Vangelis Pavlidis, de leidende scorer van AZ, het net te vinden. Hij blijft met 28 doelpunten één goal voor op De Jong, die dit seizoen 27 keer scoorde.
Op zondag 19 mei, tijdens de laatste speelronde, waarin AZ tegen FC Utrecht speelt en PSV het opneemt tegen RKC Waalwijk, zal de topscorer van de Eredivisie worden bepaald.