erik ten hag

Ten Hag en United verliezen weer van Arsenal: 'Maar vandaag stónden we er'

Voetbalmei 12, 20:53
Erik ten Hag is overwegend positief ondanks de nederlaag van Manchester United tegen Arsenal. Hoewel zijn team opnieuw verloor met 0-1, ziet de Nederlandse coach toch positieve signalen.
De druk op Ten Hag nam maandag toe na de zware nederlaag van United tegen Crystal Palace.
Ondanks een volgende verliespartij tegen Arsenal, waarbij 'The Red Devils' nu achtste staan, blijft Ten Hag zich richten op de positieve aspecten.
"Vandaag kunnen we onze fans recht in de ogen kijken. Maandag was dat zeker niet het geval, maar ze blijven ons steunen. We hebben vandaag iets terug kunnen doen. Dit zou altijd de norm moeten zijn", aldus Ten Hag.
"Het draait allemaal om de juiste mentaliteit. Je moet er klaar voor zijn op de dag van de wedstrijd. Vandaag waren we dat. Ook zonder zeven vaste spelers konden we concurreren met een van de topclubs uit de competitie."
Ten Hag greep de kans om te benadrukken dat hij regelmatig spelers mist door blessures. Volgens de voormalige Ajax-coach is dit een van de oorzaken van de tegenvallende resultaten.
Tegen Arsenal ontbraken bijvoorbeeld enkele verdedigers, Bruno Fernandes en Marcus Rashford.
"Als er zoveel belangrijke spelers afwezig zijn, krijg je niet altijd wat je toekomt", merkte hij op. "In de twee jaar dat ik hier werk, heb ik slechts één keer een volledige selectie tot mijn beschikking gehad. Op die manier kun je geen team opbouwen."
Manchester United rondt het Premier League-seizoen af met thuiswedstrijden tegen Newcastle United en een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Op 25 mei staat de FA Cup-finale tegen Manchester City op het programma.
Meest gelezen