edgar ie

'Tweelingbroer speelde wedstrijden voor oud-Feyenoorder': Bizar verhaal uit Roemenië

Voetbalmei 13, 12:29
Hoewel Edgar Ié bij Feyenoord niet enorm opviel, is hij in Roemenië een onvergetelijke figuur geworden.
Er loopt momenteel een onderzoek of de verdediger zijn tweelingbroer liet spelen tijdens zijn wedstrijden bij Dinamo Boekarest.
Ié ondertekende in februari een contract bij Dinamo, maar volgens Roemeense media lijkt het erop dat de persoon die in Boekarest aankwam zijn tweelingbroer Edelino was.
Een journalist merkte op dat de speler tegenover hem geen Engels sprak, hoewel Edgar Ié dat volgens hem wel zou moeten beheersen. Toen een andere journalist de voetballer vroeg om zijn rijbewijs te laten zien, weigerde hij dit.
Dit seizoen speelde Ié in vijf wedstrijden. Mocht uit het onderzoek blijken dat het inderdaad zijn broer Edelino was die deze wedstrijden speelde, dan zou dit Dinamo acht punten kunnen kosten.
De Roemeense voetbalbond heeft aangegeven dat er geen standaard straf is voor dergelijke gevallen, aangezien het onwaarschijnlijk is dat de club willens en wetens een niet-geregistreerde speler heeft opgesteld.
Ié, die voor het nationale team van Guinee-Bissau uitkomt, speelde in het seizoen 2019-2020 negentien wedstrijden op huurbasis voor Feyenoord. De 30-jarige verdediger heeft daarnaast bij clubs gespeeld als FC Barcelona, Lille, Nantes en Trabzonspor.
Bij Barcelona, waar hij op zijn 18e kwam, kwam Edgar Ié slechts in één bekerwedstrijd in actie. Zijn tweelingbroer Edelino heeft een aanzienlijk minder indrukwekkende lijst van clubs op zijn naam, met als laatste bekende team Tluchowia Tluchow uit Polen.
In 2019 liet toenmalig Feyenoorder Ridgeciano Haps in een interview met het AD weten over Edgar Ié: "Communiceren met hem gaat niet, hij spreekt geen woord Engels."
Meest gelezen