lewis hamilton brad pitt

Lewis Hamilton in film met Brad Pitt wordt prijzig verhaal: 'Apex' kost 100 miljoenen

Boulevardmei 13, 12:08
De Formule 1-film die al jaren in de maak is met Lewis Hamilton en Brad Pitt, belooft een van de duurste producties ooit te worden.
De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1, die eerder een rol in een Top Gear-film aan zich voorbij zag gaan, staat nu op het punt zijn Hollywood-debuut te maken.
In de film genaamd 'Apex' neemt de 58-jarige Brad Pitt de rol op zich van een gepensioneerde coureur die terugkeert om een jonge rijder te ondersteunen.
De opnames vonden plaats tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, de afsluitende race van het seizoen 2023. Er zijn plannen om in 2024 tijdens meerdere races verder te filmen.
De productie van de film wordt geraamd op ongeveer 300 miljoen dollar (circa 280 miljoen euro), wat gelijkstaat aan de kosten van films zoals 'Pirates of the Caribbean: At World's End' en 'Star Wars: The Last Jedi'.
Deze films staan samen op de twaalfde plaats van de lijst met de duurste films ooit gemaakt. De allerduurste film is 'Star Wars: The Force Awakens', met een budget van ongeveer 450 miljoen dollar (ongeveer 420 miljoen euro).
Volgens The Sun zijn de hoge kosten van de film deels te wijten aan de lessen en de tijd die acteurs nodig hebben om zowel veilig als snel te kunnen racen in een raceauto.
Een andere factor die bijdraagt aan de hoge kosten is de coronaperiode, die de productieplannen verstoorde. Tijdens deze periode waren er veel minder mogelijkheden voor opnames, en zoals bekend, kost tijd geld.
Meest gelezen