Jack Draper braakt van pijn tijdens Australian Open

Jack Draper / Gettyimages

Het kan erg zwaar zijn om wedstrijden te spelen bij Grand Slam-toernooien, waarbij er gespeeld wordt in een best of vijf.

Er zijn veel tennissers die kunnen bevestigen dat het spelen van een vijfsetter zwaar kan zijn. Een speler die dit zeker kan bevestigen, is de Britse Jack Draper.

Hij was ook actief op de Australian Open vorig jaar, waar hij een intense wedstrijd speelde tegen Rafael Nadal. Deze wedstrijd strekte zich uit over vier sets, maar uiteindelijk verloor Draper.

De 22-jarige Brit moest vorig jaar Wimbledon missen vanwege een schouderblessure. De US Open haalde hij echter wel, en daar wist hij door te dringen tot de vierde ronde.

Dit jaar is hij terug op de Australian Open, waar hij begon met een wedstrijd tegen Marcos Giron. Uiteindelijk won hij de wedstrijd, hoewel hij zowel de tweede als de derde set verloor.

Na het verliezen van de derde set moest hij om een medische time-out vragen. Desondanks wist hij terug te vechten. Daarom won hij de wedstrijd met de cijfers 6-4, 3-6, 4-6, 6-0 en 6-2. De hele wedstrijd duurde drie uur en 20 minuten.

Volgens Express was het de eerste keer ooit dat hij een vijfsetter speelde. Daarom was het ook iets dat hem zwaar viel. Dit was duidelijk te zien toen hij zich haastte van de baan, nadat hij zijn tegenstander de hand had geschud.

Het eerste wat hij daarna deed, was naar een vuilnisbak rennen, waarna hij begon over te geven. Dus er kan geen twijfel over bestaan dat hij fysiek uitgeput was na de slopende wedstrijd.

dinsdag 16 januari

zondag 14 januari