Luke Littler: “Ik heb sinds de WK-finale geen dartpijl meer gegooid”

Foto: Luke Littler / Getty Images

Luke Littler zegt dat hij geen enkele dartpijl meer heeft gegooid sinds hij in de finale stond op het PDC World Darts Championship.

De slechts 16-jarige Luke Littler werd de jongste persoon ooit om een wedstrijd te winnen op het WK darten. Voor het toernooi was hij vrijwel onbekend, maar vandaag de dag is hij wereldwijd bekend.

Daarnaast kan hij zich verheugen op het feit dat hij het helemaal tot de finale heeft gespeeld. Hoewel hij verloor, nam hij toch 200.000 pond aan prijzengeld mee naar huis. Dat komt neer op ongeveer 1,7 miljoen kronen.

In de finale stond hij tegenover Luke Humphries, aan wie hij verloor. Maar het zal niet lang duren voordat hij terugkeert. Dat doet hij namelijk bij de Bahrain Darts Masters, die donderdag begint.

Luke Littler heeft zich uitgelaten tegenover het medium ITV. Hier heeft hij verteld hoeveel zijn leven recentelijk is veranderd.

“Het is waanzinnig geweest. Het wereldkampioenschap heeft mijn leven, het leven van mijn familie, mijn sociale media veranderd. Alles is waanzinnig geworden,” zei hij.

“We zijn vorige week naar Wales gegaan, mijn familie en ik, om te ontspannen. Ik heb sinds de WK-finale geen pijl meer gegooid, dus wat er in Bahrein ook gebeurt, het gebeurt.”

Vandaag de dag heeft de jonge darter meer dan een miljoen volgers op Instagram. Dit heeft hem enkele mogelijkheden geboden die hij eerder niet had. Hij werd onder andere uitgenodigd voor de wedstrijd tussen Manchester United en Tottenham. Daar nam hij een foto met Sir Alex Ferguson.

“Mijn vader is wat ouder, dus hij heeft alles meegemaakt wat Manchester United bereikte onder Sir Alex Ferguson. Ik zag het laatste deel van zijn United-carrière, maar alles wat ik wilde, was mijn beste handtekening. Maar ze zeiden dat hij mij wilde ontmoeten,” zei hij.

“Hij zei tegen mij: ‘Blijf aan de top en blijf toegewijd’. Het was gewoon geweldig om hem te ontmoeten.”

dinsdag 16 januari

zondag 14 januari